Skip to content
Webstack

Boekuwzending

Een gloednieuw slim boekingssysteem en uitgebreide track & trace mogelijkheden

De huidige situatie is dat iedereen pakketten verstuurd, dit gebeurt zowel zakelijk als particulier. Bij Boekuwzending.com hebben ze gemerkt dat het voor de eindklanten niet altijd duidelijk is wat de regels en mogelijkheden omtrent het versturen van pakketten zijn. Met name bij internationale zendingen (buiten de EU) zijn er veel regels waaraan moet worden voldoen.

De uitdaging was een verzendtool ontwikkelen die klanten begeleid door dit proces in plaats van enkel om informatie te vragen die wel noodzakelijk is maar niet altijd helder is voor de klant. Door het gebruik van pro-actieve tips en geautomatiseerde keuzes op basis van input tijdens het boeken wordt de klant geholpen bij het selecteren en/of maken van de juiste keuzes.

Na het boeken van een zending is Boekuwzending.com nog niet klaar, ze informeren de verzender en/of ontvanger pro-actief van de status van de zending. Heeft de verzender een koppeling met een van de grotere webshopsystemen (zoals Magento, WooCommerce, Shopify, Lightspeed of Bol.com) dan wordt alle track & trace

Boekuwzending is een logistiek bedrijf / expediteur. In dit omvangrijke project in verschillende fases, hebben wij een makkelijk bij te houden (back-end) boekingssysteem gemaakt.

In de volgende fase hebben we hieraan een transport planningssysteem gekoppeld. Daarnaast hebben we een eenvoudige app voor chauffeurs waarmee allerlei registraties (i.c.m. add-on scan device) kunnen worden gedaan.

Bekijk website

Kennisgebieden

  • Logistiek
  • Planning
  • Track & Trace

Oplossingen

  • Frontend (web-applicatie)
  • Backend (web-applicatie)
  • TMS "light-systeem"
  • Scan/Track App

Gebruikte technieken

Wat wij gedaan hebben

Gebruiksvriendelijke verzendtool

1/3

Een gebruiksvriendelijke verzendtool die de klanten meeneemt in het invullen van de benodigde informatie voor nationale en internationale zendingen. Na het boeken van de zendingen kunnen gemakkelijk verzendlabels worden afgedrukt en worden de klanten pro-actief op de hoogte gehouden van de voortgang van de (ver)zending.

Om een toekomstbestendige verzendtool te ontwikkelen die op alle apparaten goed werkt is er gekozen om diverse moderne technieken te gebruiken. De verzendtool werkt op basis van het Nuxt/Vue framework en communiceert door middel van een REST API met de back-end.

De klant aan het woord

"We hebben ons omzetpotentieel met 100% vergroot, met een relatief kleine investering. Webstack heeft ons in iedere fase perfect begeleid zodat we nu de ideale software voor onze situatie hebben."
Rik Balder

Eigenaar

Hoe kunnen we helpen?

Wij streven naar soepel schaalbare bedrijven. Met geautomatiseerde en geoptimaliseerde processen en kijkend naar de ROI.

Hoe we jouw uitdaging zouden aanpakken? Vraag nu je persoonlijke voorstel voor aanpak aan.

0172 - 760076